A fotózásról

Kismamafotó
Kismamafotózás alkalmával arra törekszem, hogy a hangsúly a gömbölyödő pocakon és/vagy a kismamák sugárzó szépségén legyen, a fotó hangulatát átszője a várakozás varázsa, és az a csendes befelé fordulás, ami várandós kismamák sajátja.

Újszülött fotó
Apró, ráncos talpak, pici kezek, pihe-puha babahajak, és az első grimaszok vagy akár mosolyok… Ezek azok, amiket mindig érdemes megörökíteni az első 10-14. napban. Ebben az időszakban a babák még nagyon mélyen alszanak, könnyen „hajtogathatók” tündéri pózokba, és ízléses kiegészítőkkel igazán különlegessé lehet tenni az újszülött fotókat.

Baba és kisgyermek fotó, testvérfotó
A babák, totyogók és kisgyermekek fotózása esetén mindig az adott életkorra jellemző tulajdonságok figyelembe vételével készítem a képeket, ezeknek megfelelően használom a különféle kellékeket, kiegészítőket. Segítségükkel a gyerkőcök számára is örömtelivé lehet tenni a fotózást, hiszen ezek mind-mind új és érdekes játékot, felfedeznivalót jelentenek számukra.

Családi fotó
A családra jellemzően lehet összebújós, bolondozós, egy-egy téma köré szerveződő, vagy akár az egész nagycsaládot megörökítő fotózás, amin a nagyszülők vagy akár a dédszülők is jelen lehetnek.

Szülinapi fotózás
Személyes kedvencem az első születésnapok fotózása, a tortával ismerkedő csöppségek megörökítése, amint összemaszatolnak mindent, ami csak a kezük ügyébe kerül… Majd a következő években, ahogy cseperednek, ugyanazon a jeles napon újra és újra elkészíthetjük ezeket a fotókat…

Fotózás bölcsődékben, óvodákban
Átlagos hétköznapok vagy ünnepségek a bölcsődékben, óvodákban – ezek olyan alkalmak, amelyekre olyan jó lesz emlékezni az évek múlásával. Az első Anyák napja, a farsangi jelmez, a húsvéti készülődés, az első találkozás a Télapóval – ezek olyan képek, amik nem hiányozhatnak a családi fotóalbumból…

Egyéb
Szívesen segítek megvalósítani bármilyen, gyermekek fotózásával kapcsolatos egyedi ötletet, legyen az például:

  • Pocakfotó hétről-hétre vagy hónapról hónapra: izgalmas dolog követni a pocak gömbölyödését, ugyanazon a helyszínen, ugyanabban a pózban az első hetektől az utolsó napokig.
  • Szülésfotózás: a nap „dokumentálása” a kórházba indulástól kezdve, az adott napra, helyszínre jellemző tárgyakon, az érzéseken, történéseken keresztül, a baba első perceinek megörökítéséig.
  • Akkor és most fotók: ha van egy tizen/huszon éve készült fotó a családról, gyerekekről, testvérekről, ami alapján újra lefotózzuk ugyanazokat a személyeket, ugyanazokkal a beállításokkal, stb.